reportage..

Fick en förfrågan kring en reportageintervju kring anhöriga till gärningsmän..Tackar efter en viss tvekan ja, även om mediet kan klassas in under skvallerpress så anser jag att all publicitet som kan belysa en bortglömd grupp är av godo. Skall försöka lyfta ämnet så mycket jag kan kring den ekonomiska aspekten..Sammhällsekonomiskt så borde vi ju vara intressanta i alla fall.

Trauma..

http://programchef.ur.se/susanne.vastman?post_id=760339261_535256193167984#_=_

Önskar..

..att jag kunde se vad alla egentligen tänker...

igår..

..läste jag igenom mina första dagar på bloggen.. Det som slår mig då jag läser är, vilket fruktansvärt trauma vi gått igenom... När man lever med det så ser man inte riktigt proportionerna av det men nu då det gått ett år så inser jag att chocken, känslostormar och det ofattbara i händelsen är så mycket större än vad jag trott att vi skulle kunna klara. Jag förundras över att jag kunde skriva överhuvudtaget.. Jag inser också hur mycket som hänt på vägen..med min son, med oss runt honom och med, framförallt min syn på samhället och vårt sätt att handskas med och se på begreppet medmänniska.. Jag har under året mött så många olika reaktioner och tankar från mina medmänniskor att jag har insett att det skiljer sig vida i hur man ser på offer, gärningsmän, anhöriga och medmänniskor.. Skuld och skam kan läggas till och dras ifrån helt utifrån människans värderingar och rättstänkande.. Inget kan klassas som rätt eller fel.. Det vore intressant att göra en djupdykning och se efter vilka parametrar som styr oss i vårt värderingssystem utifrån olika aspekter och händelser...

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0