Tillbaka i verkligheten..

..på hemmaplan igen..
Nu nalkas julen och här sitter jag och har dåligt samvete..
Inget besök före jul..det hinns helt enkelt inte med..Vårt liv rusar just nu fram i en faslig fart och det är knappt jag hinner med de barn som INTE sitter i fängelse..
Jag inser att det finns inget jag kan göra åt saken..det är bara att åka med det som kallas livet och mitt dåliga samvete får jag helt enkelt stoppa undan någonstans..
Hoppas att han ringer i kväll så jag får byta några ord..över två veckor sedan vi fick tillfälle att prata och jag känner att jag har mycket att säga...
Saknar honom..


Kommentarer
Mamman

Tänker säga nåt som kanske låter hårt, men han har ju faktiskt satt sig där själv. Ha inte dåligt samvete för att du fortsätter att leva ditt liv och tillåter resten av familjen att göra det. Och tillåter dem att ha kvar sin mamma, farmor, svärmor, vän. Det är han som gjort ett brott och ska vara utanför samhällets skeenden, inte du. Bra att du förmår att älska, men låt det inte begränsa ditt och övriga familjens liv. Ha nu en riktigt skön julhelg utan samvetskval!

2012-12-12 @ 18:14:00
URL: http://www.familjehemsbloggen.blogg.se
Isa

Jag tycker du ska prioritera han nu. Hade det varit jag som hade varit din son i det läget hade jag blivit förbannad och aldrig förlåtit dig. Dina andra barn får träffa dig när som helst och skulle dom en dag inte få träffa dig så dör dom inte. Du måste tänka på att han kanske tar mer avstånd från dig om du är så taskig att du inte besöker han innan jul. Jag hade nog aldrig velat prata med dig igen

2012-12-13 @ 10:19:44
Anonym

Jag läste Isa kommentaren och blir faktiskt irriterrad. Varför skulle han se sig ha rätt att begära/lägga beslag på sin mamma...?? För att han har mördat en person och hamnat i fängelse? För att han sitter inlåst och är avskärmad från yttre världen pga nått han gjort?
Jag är imponerad av dig norrlandsmamman att du älskar alla dina barn villkors löst. Men... Det är oxå mycket viktigt att dom barnen som finns på utsidan får sin tid oxå.
Ni närmaste sitter mer eller mindre i ett fängelse oxå pga det din son gjort. Livet på utsidan ska fortsätta även om det gör ont för sonen eller nån annan. Det är en del av straffet.
God jul & gott nytt år önskar jag dig och hela din familj

2012-12-16 @ 23:27:17
Miira

Isas kommentar ar sa korkad att jag inte ens tanker argumentera med henne - den faller pa sin egen dumhet.

Ha inte daligt samvete. Lattare sagt an gjort naturligtvis men jag hoppas du klarar av att koppla bort det daliga samvetet lite i alla fall. Situationen ar som den ar och det ar din son som har forsatt sig sjalv i den. Det ar han sjalv som sett till att han inte kan traffa sin familj nar han vill, som har kastat bort alla dessa friheter vi andra tar for givet.

Med detta menar jag inte att han "fortjanar" att sitta ensam pa jul - men du ska inte ha daligt samvete over nagot som du egentligen inte kan styra over. Vad ska du gora - uppfinna en extra dag i veckan? Andra anstaltens alla regler for att lattare pussla ihop schemat? Det gor dig inte till en dalig mamma. Jag tror inte nagon som last din blogg tvivlar pa din ovillkorliga karlek till din son. Och jag tror inte din son gor det heller.

Svar: ..tack så mycket för de orden!
norrlandsmamman

2012-12-17 @ 21:44:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0