Äntligen ett positivt besked!

Platsen för den 9 månaders rehabkursen blev nu klar...Du skall ingå i en grupp på 8 interner som skall vistas tillsammans med självhushåll och kurser som är riktade till interner som är dömda för allvarliga våldsbrott som heldagssysselsättning under de kommande 9 månaderna. Jag tror att kurserna, efter att ha läst kursplanen och en utvärdering från Kanada, är jättebra för dig! Du ville dessutom ingå i programmet. Efter en tre timmar lång intervju för att få bli antagen så fick du äntligen beskedet igår..jag gläds med dig..


Kommentarer
LILITH - Borderline & mamma

Vad glad jag blir av att läsa det här, att det faktiskt ges meningsfulla sysselsättningar och inte bara är förvaring.

2012-04-03 @ 12:36:05
URL: http://lilith.se
Linda

Vart fanns hjälpen då den verkligen behöves? Jo nu hjälps det när två familjer splittrats. Vi får ingen information alls. Det som har hänt har påverkat många. Jag blir arg och förtvivlad. För oss är hjälpen försent.

2012-04-03 @ 17:58:32
Anonym

Grattis till att han bedöms så sjuk så att han inte kan ingå i de ordinarie programmen, det vill säga utbildning på komvuxnivå! OBS! Ironi!!! Din son är så sjuk att han måste genomgå ett fullständigt behandlingsprogram och får inte göra vad de flesta interner får, utbilda sig. Och det är du glad och stolt över!!!??? Säger mycket om din insikt och dina uppfostrarkvaliteter som mamma......

2012-04-05 @ 23:40:17
Norrlandsmamman

Svar till anonym ovan..

Jisses, jag vet inte ens riktigt vad jag ska skriva till dig.. För det första så är min son utbildad redan..en bra och gedigen utbildning med erfarenhet så KOM VUX är inget han behöver. Vad han däremot behöver är att gå någon form av program som leder honom framåt. Det finns så många saker som handlar om min son som jag faktiskt ÄR stolt över! Varför skulle jag inte kunna vara det?! Han har begått en fruktansvärd handling och han straffas nu med all rätt för det! MEN, åter igen; Hans handling är inte hela han! Att han blir erbjuden att delta i ett program på anstalten tycker jag är positivt! Vad är alternativet tycker du? Ska han läsa på komvux utan att behöva det? Märk också att det finns andra alternativ till sysselsättning än studier på våra anstalter! Nu behöver han det här programmet och det är väl jättebra att kriminalvården kan erbjuda det?!

Vad detta säger om min insikt eller uppfostringskvaliteter? Absolut ingenting enligt mig!

2012-04-06 @ 11:35:31
URL: http://norrlandsmamman.blogg.se/
tegsmamman

Bry dig inte om dumma kommentater från olika håll. Såna människor vet inte vad de talar om och har inte varit med om det du har varit med om.Förstår inte att de ska hoppa på dig och dina känslor.

Kämpa vidare och gläds åt alla framsteg som görs för din sons skull.

2012-04-06 @ 15:00:16
fia

hej

jag är ochså stolt över min son fast han sitter ifängelse men ej över hans brott, så forsätt och va stolt och älska din son. man slutar ej att vara mamma bara för att sitt barn sitter inne, tror ingen normal mamma slutar älskar sitt barn pg av ett brott, vad det än är

kram på dej

2012-04-06 @ 19:43:52
Mia

Sänder dej flera styrkekramar!!! Jag tycker inte att du misslyckat i din uppfostring av sonen/sönerna, jag har ju nämligen träffat dina söner och det är fina och uppfostrade pojkar. Att det slår slint en gång beror ju inte på dej och jag tycker att du ska vara stolt över honom trots det som hänt. Kram

2012-04-06 @ 20:41:46
Sanna

Vad trött jag blir på alla som skriver anonymt. Jag skulle varit glad om min son ville gå samma program. Det är väl bra att det erbjuds hjälp till dem som behöver det. Målet är ju att våra söner ska komma ut från anstalten och aldrig, aldrig göra om något liknande igen.

2012-04-07 @ 10:18:11
Anette

Tycker nog att det är en sund inställning att du vill att din son ska ta emot behandling så han inte kommer ut från anstalten med än mer ilska. Dessa program är ju till för att lära sig hantera sina känslor på ett annat sätt än vad han gjort tidigare. Jag önskar att fler interner hade den inställningen. Vill man förändras så finns ju alltid en chans till det. Å den som du uttryckte att dina uppfostringskvaliteer är bristande pga detta är helt ute och cyklar. För vad vill han ha av samhället, interner som kommer ut och än mindre kan hantera känslor med annat än våld?

Komvuxutbildning i all ära, men det gör dem inte mer redo för ett liv utanför murarna.

2012-04-08 @ 21:30:02
en mamma till

:=) roligt för han!!!! du är en duktig mammma som älskar sin son, va stolt över dig!!! bry dig inte om folk som kan så litte om livet, jag hoppas att dom ska inte uppleva samma sitiation som vi, "dom kommer inte att klara av detta" dom kommer att sluta älska sina barn, synd för deras barn.

2012-04-11 @ 11:06:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0