Vallad på brottsplatsen..

Nu sitter du på rättspsyk och håller på med din stora sinnesundersökning.
Jag tror att du tycker att det är skönare att vara i dessa lokaler i stället för på häktet...De har i alla fall gardiner och du får samtal med människor under dagarna i stället för att sitta isolerad, som på häktet..

Brottsplatsrekonstruktion..långt och krångligt ord.. Idag har de fört dig till huset och ni har gått igenom händelseförlopp och hur och var allt har skett...måste ha varit fruktansvärt jobbigt..Alla saker kvar, precis som du lämnade dem för 6 veckor sedan..  Jag vet att polisen varit och städat spåren efter din gärning men det måste ändå ha varit hemskt, bara att komma tillbaka till huset...Jag vet att det finns mer spår kvar av din gärning.. Jag vet också att jag nu kommer att vara tvungen att se dem..
Efter din vallning idag så hävdes äntligen avspärrningarna på huset..låskolvarna byttes tillbaka och allt förväntas vara som vanligt..Hur skulle det någonsin kunna bli det?! Sörjer med husägaren över att huset har stämplats för lång tid framöver..
Positivt är att din bror nu kan få tillgång till sina ägodelar.
Negativt är att jag och din pappa måste in och hämta ut dina ägodelar, möbler och allt annat som hör till dig.. Vet att det mesta i rummet måste kastas. Att det bär spår efter din gärning..
Allting annat måste vi försöka spara tills efter rättegången , tills vi vet hur många år du blir borta..Sedan kan vi ta disskussionen med dig kring vad vi ska göra med resten..
Blev idag uppringd av husägaren som fiskade efter att jag och din pappa skulle stå för den ekonomiska mellanskillnaden som nu skulle bli eftersom han inte kan sälja huset till fullt pris..Blir helt ställd! Hur kan han tro att det är rätt?! Jag kan förstå hur han menar men det betyder samtidigt att han anser att jag bär skuld i vad som hänt?! Han valde själv , på egen hand att låta min son bo i huset, Han skrev inget hyresavtal, men han tog hyra? Har fått veta att han inte ens haft huset försäkrat medan mina söner bott där?! Hur kan man vara så oansvarig undrar jag?!.. Nåväl, jag lider med honom i frågan med huset men jag tänker inte ta på mig skuld i frågan..Hårt? Kanske..tror inte det..
Under kvällen fick jag ett fint telefonsamtal..under samtalet fick jag igen möta beröm över hur stark jag är och hur bra jag hanterar situationen..
Min fråga är; Vad har man egentligen för val? Det handlar inte i första hand om styrka eller mod..det är ren och skär överlevnadsinstinkt tror jag..Alternativen, vilka är det? ..Lägga mig ned på rygg och vägra vara delaktig? Lägga in mig på närmsta psykiatriska klinik? Förskjuta och förtränga att allt hänt?..Nej, jag tror att man åker med i karusellfärden och försöker klänga sig fast så bra man kan, med de medel som finns, och finns de inte så får man försöka skapa dem.. Fast det känns bra att människor ser mig och att de tycker att jag är stark , det ger mig lite mer driv i att klara av min morgondag... och den kommer, och en efter den, och en efter den..och jag vet att jag måste åka karusell väldigt länge framöver...


Kommentarer
Orolig

Har läst lite i din blogg under veckorna som vart och jag har med balandade känslor påverkats,MEN nu tycker jag att du börjar bli lite väl detaljerad och jag tror inte det är bra,förstår att du behöver skriva av dig men tror du inte åklagarsidan tex kan använda detta som du skriver om just i detta inlägg?? Sedan ser jag att du ibland skriver rätt mycket om mammorna eller andra närstående och till din son,tror inte att dom tycker det är så kul att du "viker" ut dom som du gör. Vissa saker kanske dom vill hålla hemligt? Annars tycker jag du har en jätte fin blogg,kämpa vidare. Mvh.

2011-09-28 @ 10:36:26
Norrlandsmamman

Hej Orolig! Jag kan försäkra dig om att jag absolut inte skriver ett enda ord om detaljer som skulle påverka, vare sig för eller emot, vad gäller såväl för åklagare som advokat. De som finns runt mig, mina närstående som nämns i bloggen är naturligtvis tillfrågade och informerade om vad jag skriver. De är även inne och läser regelbundet. Du har rätt i att det kan finnas de som tycker att jag skriver för ingående och detaljerat och det finns även de som bett mig om att inte skriva om just dem, vilket jag respekterar naturligtvis och inte heller gjort. Men det är intressant att läsa dina tankar.

2011-09-28 @ 12:37:10
URL: http://norrlandsmamman.blogg.se/
norrlandsmamman

Hej Linda! Då din kommentar är av privat natur så har jag valt att svara dig med ett meddelande på facebook i stället.

2011-09-28 @ 16:12:11
URL: http://norrlandsmamman.blogg.se/
Sanna

Hej!

Som vanligt när jag läser dina inlägg blir jag alldelles kallsvettig. Undrar om det du skriver nu gör att jag äntligen kan börja bearbeta allt som varit. Jag drömmer mardrömmar på nätterna och på dagarna har jag ibland ångest och kan bli yr utan förvarning. Har fått veta att jag lider av posttraumatisk stress på grund av det min son gjorde för två år sedan. Jag trodde jag hade bearbetat och så vidare, men det är bara att bita ihop och ta nya tag. Jag ska i alla fall slå av betydligt på takten och låta sorgen och ilskan komma och slå ner mig så att jag sedan kan resa mig upp igen starkare än innan. Kämpa på, vi får stötta varandra när det blir tufft. Kramar Sanna

2011-10-02 @ 23:48:35
URL: http://sannamamma.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0