Besök och uttittade..

Så kom äntligen dagen..
Har fått träffa min son utan poliser idag..
Äntligen fick vi tala precis så som vi ville och samtalet kunde ta vilka krokar som helst utan korrigering..
Det blev ett känslosamt möte som är svårt att sätta ord på..Min älskade unge..
Jag fick i alla fall svar på en del av mina frågor , även om jag inte tyckte om alla svar så var det skönt att få ställa frågor..
Har också sett en häktescell..att de personer som vistas en längre tid i de cellerna och behåller sitt sinne gör det bra! De är fruktansvärda..Vi läser ideligen om hur bra interner har det i svenska fängelser..ja, kanske det, jag har aldrig varit i ett men helt klart är att häktesceller inte kan ha ingått i bedömningen.. Jag tror ärligt att jag aldrig hade klarat tre månader med restriktioner i ett sådant rum, bara för att hämtas ut en timme per dag därifrån.. Han gör det bra min son..även om han satt sig där själv och märk väl att det är min klagan, inte hans...
Vad som är dagens upplevelse ,förutom min son, var vad jag och mina två yngre söner i dag upplevde..Vi gick för att äta middag på en pizzeria i stan..vid ett bord bredvid såsatt två kvinnor som mitt i ett högljutt ögonblick tydligen upptäckte vilka vi var och stannade av helt i allt vad de höll på med, såväl maten, ölen och pratet lämnades åt sidan bara för att ersättas med ett öppet stirrande på oss tre. De vände sig alltså om i stolarna för att kunna se oss ordentligt och fast vi tittade tillbaka och förmodligen såg rätt frågande ut så fortsatte de med sin granskning.. Jo, jag vet att vi varit i såväl tidning som tv men har folk ändå inget hov? när de väl hade tittat ut osss så kan man tycka att det var nog med det men icke..De fortsatt glo och hade nu övergått till att viska i stället för den högljudda diskussion de hade innan..Vi lämnade bordet och gick för att betala och döm om min förvåning då jag tittar bakåt och ser en av kvinnorna vicka bak sin stol för att kunna se oss bakom väggen!! Herre jisses...! För oss blev det både pinsamt och skrattretande på samma gång..och lite beklämmande...jag förstår att folk noterar oss och kanske fäller både en och tre meningar..men att så öppet titta ut folk och på det sätt det gjordes förvånade mig!
Ja, i morgon får de något nytt att tala om i alla fall...i morgon kommer domen!


Kommentarer
Ännu en Tegsmamma

Sänder mina tankar till er.Du och dina pojkar behöver all kraft och ork inför morgondagens dom. Jag vet att man inte får döda en annan människa och att man ska straffas för det men jag hoppas och ber ändock att straffet inte ska bli alltför långt.

Många styrkekramar.

2011-11-03 @ 23:39:11
Anonym

Du måste ju förstå att folk är nyfikna och har en och annan funering,det är sånt ni kommer få leva med efter din sons handling.

Du kan inte döma folk för det även om det kanske inte är det du gör.

Tycker även att din rad " han gör det bra" är lite konstig,han har inget val och han ska sitta där han sitter pga av sin handling och han kommer och ska görad et länge. Det är bara verkligheten.

2011-11-03 @ 23:58:27
Maria E

Som mamma skulle jag också tycka att "han gör det bra". Som mamma, nära vän eller syskon tänker man inte som en främling. Din son "har det bra" som har dig.Kramar

2011-11-04 @ 13:13:17
Emma

Och till anonym vill jag bara säga att jag tycker inte alls att man "måste förstå" och att det är okej att bli utstirrad på det där viset. Har folk inget hyfs? Visst att man kanske hajjar till och kollar en extra gång om det är någon/några man känner igen och försöker placera, men va fan man sitter inte och råglor. Det är inte speciellt fint tycker jag..

Tycker inte alls att raden han gör det bra är speciellt konstig, det är hans mamma du skriver till, varför skulle hon inte kunna tycka det om sin son? Det är inte hon som gjort något så jag förstår inte varför du ska anmärka på det?

2011-11-04 @ 14:12:29
Anonym

Inte så kontigt, enligt min åsikt !!

2011-11-07 @ 13:33:06
Cass

Hur länge fick du träffa din son under besöket utan poliser? Ska själv på besök till häktet på tisdag och vill veta. Kram

2012-02-24 @ 21:36:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0