Snart ett år...

Nu har det snart gått ett år sedan våra liv ändrades på många sätt..och vilket år...Det har varit fyllt av sorg, förtvivlan och ovisshet..
Sorgen har varit jobbigast..jag tror så här i efterhand att all sorg blandades ihop...sorgen efter min mamma, sorgen över min sons gärning, sorgen över förlusten av en son, sorgen över en förlorad framtid, sorgen över tre små barn som lever utan sin älskade pappa, sorgen över att inte känna att man räcker till.. Många sorger på samma gång..Och ingen egentlig tid till att plocka fram den och sörja..
Det är helt makalöst hur lång tid allting tar...Ett helt år bara för att få min son på rätt ställe inom kriminalvården, alla flyttar från anstalt till anstalt, avdelningar, isoleringar..
Jag fick berättat från en annan människa, som tyvärr haft erfarenheten av fängelse, att det tar ett år ungefär där allting snurrar, innan alla papper är klara och man har landat där man ska vara inom kriminalvårdens murar. Men att det sedan lugnar ner sig och dagarna rullar på i ett lugnare tempo.. Jag hoppas min sons år har gått nu så han kan få landa..
Vad har jag egentligen lärt mig under det här året..?
´
´
Jag har lärt mig att ödmjukhet i livet gör det lättare att leva. Att människor runt dig är livsviktiga, utan att få spegla oss, prata med, ta stöd av då den erbjuds så blir allting så mycket svårare.. Jag har lärt mig att jag har människor runt mig som jag kan lita på och som jag älskar. Jag har lärt mig mycket om andra människors reaktioner i krissammanhang och då det handlar om norm/moralöverskridande frågor, som ett mord..
´
´
Jag har fått ta del av andra människors åsikter, både bra och dåliga, kring vad som hände oss..Jag tror jag har lärt mig mer av de dåliga, konstigt nog..
´
´
Funderade häromdagen att mitt bloggande har varit ett fantastiskt sätt för mig att möta omvärldens reaktioner på mig, min son, min familj och mina barn & barnbarn..
Minna värsta rädslor i dessa reaktioner har jag mött. Men jag har genom bloggandet sett till att jag fått möta dem hemma, i min trygghetszon.. Jag har kunnat ta dem och reflekterat över dem i min egen takt och då jag kännt mig stark nog att läsa dem.. Jag är fortfarande helt tagen av att så många fortfarande är inne och läser i bloggen och lämnar kommentarer..både här i bloggen och via mail..
Vad än viktigare är, jag har fått ta del av så mycket kärlek och omtänksamhet via alla som lämnat ord efter sig..Jag har mött förståelse och medlidande, Jag har fått många, många tröstande ord på vägen..och tips, och råd..ja, listan är lång..Jag har inte behövt känna att jag är ensam..det har varit bäst av allt!
Snart ett år...Jag hoppas att jag , efter att jag rundat hörnet på sommaren, kommer att ha ett lugnare år framför oss...


Kommentarer
Mamman

Du svarar alltid så bra på de personliga påhopp du får här. Inte lätt att bli anklagad för både det ena och det andra. Det värsta jag läste var att du var en sån dålig mor så det är ditt fel alltihop... Men det finns alltid folk som behöver en syndabock och din son är ju utom räckhåll för dessa.Skönt att höra att allt känns lugnare nu. Hoppas att du får en fin sommar.

2012-05-31 @ 16:15:04
URL: http://familjehemsbloggen.blogg.se/
Ida

Fina fina människa.. Tänk vilken underbar mamma du är! Önskar dig och din familj all lycka efter detta fruktansvärda år ni gått igenom.Kram Ida

2012-05-31 @ 21:09:42
Mysan

Håller med Ida tycker du verkar vara en klok mamma, läser din blogg o måste säga att du skriver så himla bra det kanske blir en författare av dig. Fortsätt på den banan du är på o stå på dig.

2012-06-14 @ 06:36:25
en mammma till

Stor, Stor kram på dig,

2012-06-17 @ 17:54:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0