tankar.......

Att bolla med tankarna kring vad min son gjort är inte helt enkelt alla dagar.. Vissa dagar har jag bara sympatier för hans offer och hatar min sons handling så infernaliskt..Jag tänker att han är inte var vid sina sinnens fulla bruk då han dödade kvinnan och funderar om han kan hamna där igen?.. Ska vi vara rädda för honom?.. Nästa dag kan allt ha vänt , då går tankarna till mig själv..jag kan vältra mig i skuldkänslor och skammen över att ha gjort så fel att jag fostrat fram en mördare..Bara för att den tredje dagen tänka mer förnuftigt och inse att han utfört en fruktansvärd handling och jag vet idag mer om orsaken till handlingen. Han säger själv att det fanns 1000 andra saker han kunnat gjort men nu blev det så här. Bland de 1000 andra sakerna så vet jag att det fanns saker som jag inte skulle föredragit framför den som skedde. Inga tankar, hur man än vänder och vrider på dem blir riktigt okej. Man hittar aldrig den där helande tanken..helande finns inte..Kanske om jag varit troende på ett annat sätt att jag hade kunnat hitta förlåtelse och lugn, både för honom och mig själv.. men nu tror jag inte på det sättet..livet har kommit emellan på ett omöjligt sätt. Jag kommer trots att sinnena söker febrilt aldrig att hitta en förståelse och förlåtelse för min sons handling.
Han sitter av sitt straff och får hjälp efter vägen. Vi håller på att repa oss, så mycket som vi kan på egen hand..Livet går vidare.. Och så ser jag något sorgligt på TV som berör fel strängar och visan är igång igen....


Kommentarer
Håkan

En synnerligen tänkvärd blogg. Man lider intensivt med Dig, norrlandsmamman.

För några år sedan så drömde jag att min son - som dessbättre inte har några problem med rättvisan - häktats för mord. Det var min värsta dröm någonsin och jag minns fortfarande känslorna nu efter flera år.

Så, min solidaritet med Dig som tvingats uppleva detta inferno. Hoppas Du kan hitta ljusglimtar efter hand i vardagen.

2012-07-30 @ 06:24:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0