Överklagan..

Har nu avverkat dag ett av två i hovrätten...Det har gått över förväntan och varit lite mindre jobbigt än vad jag hade trott innan... Det är jobbigt att se min son och hans skam men samtidigt är jag glad att jag ser den...hade varit värre om den inte funnits... Det finns inget roligt med förhandlingar..ganska träligt och mot slutet av dagen kunde jag nästan inte lyssna längre på åklagarens röst som malde och malde.. Något som gjorde mig mäkta upprörd under dagen var den nämndeman, som vad jag förstår är en domare, som hade stora svårigheter att hålla sig vaken fram till lunch!!!! Vid ett tillfälle sov han så hela underkäkens tänder föll ut!! För honom är kanske detta en helt vanlig 7-5 arbetsdag. För oss handlar det om flera liv och om 15 år! Jag tycker att det är fruktansvärt oförskämt att sitta och sova på sin post!!! FY!! Som tur var så uppmärksammades det på fler håll och vad jag förstår så fick han reprimand och uppmaning från ordförande under lunchen för han såg onekligen ut att kämpa hårt för att hålla sig alert under resten av dagen.. Sover han idag så ska jag ta kort på honom och lägga ut på bloggen! Sitter och förbereder min mentala sköld för dagens förhandlingar..Tror att det kommer att gå bra!


Kommentarer
Sanna

Kommer ihåg hur det var i hovrätten. För vår del tog de förhandlingarna bara ett par timmar. Jag förstår inte hur det kan vara så olika från fall till fall. Varför fick inte min son en advokat och en rättegång som tog upp hur han haft det innan allt detta hände? Jag kommer ihåg hur det var, ledamöterna tittade på mig och min mamma och jag kände hur de granskade mig. Som om jag inte hade gjort allt jag kunde för min son redan som liten. Skickar massor av styrkekramar och ta en bild på ledamöten om han fortfarande sitter och sover. Såna människor ska inte sitta i en rättssal.

2012-01-04 @ 09:55:16
URL: http://sannamamma.blogg.se/
whilja

SKAMLIGT, på ren svenska. å honom sätter dom på en sån "post".. krama sonen om möjlighet finnes från mig (whilja) & givetvis ska du ha en oxå.. KRAM

2012-01-04 @ 14:27:42
mia

många tankar till dig och din familj...

2012-01-05 @ 10:19:23
Tina

För drygt 4år sedan var jag på en rättegång här i Umeå, förvisso på tingsrätten men... Även då var den en nämndeman, en äldre herre, som satt och sov under hela förmiddagen. Efter lunch höll han sig vaken, antagligen för att han satt och åt godis och prasslade med godispåsen/pappret hela tiden.

2012-01-06 @ 10:41:34
Sandra

Exakt samma sak hände på min sambos rättegång.. En av dom, en äldre man sov igenom näst intill hela rättegången. Så otroligt dåligt!

2013-01-26 @ 02:15:20
URL: http://www.aslundsandra.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0