Nöjdat sig med domen..

Igår ringde han och berättade att han nu skrivit under papperna där man nöjdar domen.. I veckan för de honom till Kumla anstalten för den 4-6 månader långa utredningen som skall ligga till grund för vilken anstalt han får söka sig till så småningom.. Som han har fått det på papper så har han möjlighet att söka sig vidare om ca 4 år. Med den nya säkerhetsklassifieringen så hamnar han nu ,direkt efter utredningen på hall, kumla eller en annan som jag inte ens kommer ihåg namnet på. Han har redan fått sitt frigivningsdatum!!? 2020-12-14. Om ca 4 år kan han om allt funkat få en luftpermis på 40 minuter vilket betyder att han kan gå med personal och göra några inköp på stan.. Känns konstigt att tänka att han ska vara där så länge.. Jag hoppas att de komemr fram till att han får söka sig till en norrlänsk anstalt i alla fall..


Kommentarer
Morsan

Min son hade sin första permis förra veckan, 4 timmar på stan med två följeslagare. På något sätt känns det lättare efter den där permisen. Som att första dörren har öppnats eller som ett litet ljus i den mörka tunneln. Själv har jag nu, efter snart två år kommit över första fasen i chocken av att ha en son i fängelse. Men den fas jag kommit in i nu är på något sätt jobbigare. Jag måste samla ihop mig och försöka få mitt liv på rätt köl, att få balans. Jag gör allt för att slippa, sitter vid datorn, läser böcker, ser på eftermiddags-TV eller lägger patiens på iPaden. När jag tvingas tänka, så hittar jag ingen motivation till någonting. Trots att jag har den så får jag liksom inte tummen ur. Jag håller tummarna att han slipper Hall eller Kumla. Kram

2012-01-18 @ 15:20:37
En annan mamma

Har inte det nya fängelset i Härnösand hög säkerhet??? Jag tror det, men vet dock inte med säkerhet... För er skull vore ju det perfekt.

2012-01-19 @ 20:21:46
Sanna

Jag tror din son får sitt första lufthål om två år från det att han kommit till Kumla. Min son säger att Kumla är bra. Han kommer inte ansöka om förflyttning förrän han är c-klassad.

Morsan: Jag känner igen den där tröttheten som kommer över en och som är så svår att jaga bort. Men jag tror det är viktigt att man känner efter vad kroppen säger till en.

2012-01-20 @ 13:43:30
Linda

Måste bara få fråga.....om han åkte "in" 2011....fick 14 år....och får ett frigivningsdatum 2020.....min matte får inte ihop det. Eller räknas åren annorlunda än vanliga år?? Eller är det typ tidigast frigivning om han "sköter sig" ?

2012-01-20 @ 16:22:27
Anette

När man får en frigivningsdatum så är det det datumet som är två tredjedelar av tiden. resten av tiden görs som villkorligt frigiven. (ofta med fotboja).

2012-01-21 @ 19:28:52
Anonym

Man avtjänar bara två tredjedelar av straffet på anstalt. Sen får man en så kallad villkorlig frigivning. Då får man ha övervakare tills hela straffet är avtjänat.mannen som våldtog mig satt 13 månader på anstalten av de 24 månader han blev dömd till. Tyvärr fungerar det svenska rättsväsendet så.

2012-01-22 @ 22:00:41


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0