Hur tänkte myndigherna egentligen nu??

Hittar hela tiden nya märkliga saker i vårt svenska system.. Mantalsskrivning är en sak..Min son är numera skriven hos mig, posten kommer också till mig. Vilket nu de här senaste månaderna inneburit att verkligeheten kommit ikapp även ur ekonomisk synpunkt..uteblivna betalningar på huslån som hunnit in till kronofogden mm..Huset är ute till försäljning men allting tar en evinnerlig tid..uppsägningar av fack, a-kassa, Tv-licenser ..en del saker som jag glömt bort att säga upp och meddela, konstigt, jag tyckte att jag ringde hela världen under en period för att meddela att min son tagit paus från verkligheten här ute ett tag.. Du kan inte skriva dig på ett fängelse, så där du bodde innan du hamnade där, om du inte har en förälder som rycker in, som i vårt fall, så fortsätter du vara skriven på samma adress som innan..Vilket i praktien innebär att du blir kvar på en adress där nya människor flyttar in..? När internen skall slussas ut i samhället igen så bor han fortfaradne kvar på adressen och det är myndigheterna på den orten som skall ombesörja för honom/ henne. Posten är en annan sak..hur kan myndigheterna fortsätta skicka ut tonvis med post till interner på gamla adresser som de aldrig får ta del av?? Det är inte frågan om något papperslöst sverige där inte..jag har nu högar av post som är adresserade till min son, trots att jag meddelat att han inte får deras post och de säger att de ska göra noteringar, men posten fortsätter komma lika oavtrutet..Galet är vad det är!


Kommentarer
Anna

Låter knepigt, för när mitt ex blev frihetsberövad så "överläts" alla våra gemensamma skulder på mig fram till datum för frigivning dvs om tre år förhoppningsvis....Förklaringen blev att en frihetsberövad person inte kan skuldläggas för denne har ingen inkomst och den som kan betala står "utanför" murarna. Det här har resulterat i stora skulder för mig hos krono. Men om han äger allt själv så vet jag faktiskt inte hur det riktigt funkar. Du får kolla upp det

2012-02-28 @ 21:07:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0