Nu är sakerna borta..

Igår träffades den sllra närmaste styrkan och gick in i huset för att tömma ut alla dina ägodelar.. Lilla vännen..hur levde du på slutet?
Den absurdaste av känslor..Blev som jag anat innan..
Körde allting på återvinningen..Inget att spara..Det som blev kvar var en halv flyttlåda med dina foton och lite annat personligt..
Det kändes som om du inte fanns med oss längre...Fick påminna mig flera gånger under tiden..Han är inte borta, han kommer tillbaka, han har inte dött.. Vet inte hur vi skulle kunna lösa allt på annat sätt än vad vi gör...
Funderade över hur det egentligen går till om anhöriga inte finns tillgängliga?! Vem ser efter gärningsmannens intressen? Finns det överhuvudtaget något , utom straff, för gärningsmän? Ska det finnas?
Inser att alla tankar kring gärningsmän och deras anhöriga inte alls är lätta att runda.
Jag vet i alla fall att jag har rätt så klara åsikter kring vårt rättsystem. Det måste finnas!
Hela samhället bygger på att vi gör rätt och att vi skall hålla oss inom lagens ramar. Det måste vara så för att det skall funger. Även om man ofta hör och läser om fall där lagen gjort fel eller där lagstödda handlingar slår fel s¨är det i allaf all vår givna rättpelare, den som håller allting uppe. Jag tycker att om man skall ge sig in i leken och bryter mot lagen, då skall man straffas. Även min son..
Läste en kort artikel på nätet där en man misshandlat en hund till döds. Jag kände en sådan avsky inför hans gärning och upptäckte att jag var på väg in i det totala förraktet.
Blev smärtsamt påmind om att jag inte kan dömma.
Även den gärningsmannen har varit en liten kille, något har gått fel efter vägen som fått honom att göra som han gjorde. Det är inget försvar, absolut inte.
Men han har en familj som just nu mår illa...liksom min..kanske har jag nu lite lättare och närmare till förlåtelse..
Kanske man inte kan jämföra ett djurplågeri, nej kanske inte, men att utföra en handling som ligger under lagens ramar och är så tabubelagd som handling i sig..
Klart man skall ha ett straff och vård. Inser att jag måste fundera mer kring ämnet, det är så stort och komplext i sig. Så många känslor och undantag..
För min egen del så växte jag en halvmeter under helgen. Jag utsatte mig själv för en prövning som jag konsekvent undvikit i 6 år.. Mådde fysiskt illa innan, skakningar i knäna och illamående, Men jag klarade av det!
Inser igen att fantasierna är så mycket värre än verkligheten..även om verkligheten varit hemsk nog i det här fallet..
Insåg att jag är den starkare av oss och jag har gått vidare! ÄNTLIGEN!


Kommentarer
sanna

Min sons saker och hans sambos saker sålder för noll och ingenting av barnens gode man och pappan till offret. Jag hade ingen möjlighet att vara med och titta vad som försvann och min son har i efterhand efterfrågat dittan eller dattan och jag har ingen aning om var sakerna finns. Min sonsons nya cykel som han fått av sin pappa är bara försvunnen. Hans morfar sa att han var rädd för att cykla på den. Jag tror inte det finns något rättsligt skydd för gärningsmannen då en lägenhet ska tömmas. Om inte någon anhörig finns i närheten så slängs allt för mycket.Sanna

2011-10-02 @ 18:42:07
URL: http://sannamamma.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0