stannade tiden?

För ett kort ögonblick under besöket i går stannade tiden..Det blev alldeles tyst i rummet och för en gångs skull så var jag mållös..
En rätt så lättsam pratstund som styrde oss in på påföljdsfrågan..Det slank ur mig; -jag undrar var du kommer att hamna?
Jag har hela tiden tänkt att det nya fängelset utanför Härnösand eller Östersund är det som varit aktuellt.. Jag vet att Ersboda har för låg säkerhetsnivå men att du om du har tur kan söka dig dit för den allra sista tiden..Benhård var min tro på Härnösand..
Ditt svar som kom så snabbt och rakt..
- Jamen det vet jag redan. Jag hamnar på Kumla anstalten.
Herregud, var fan ligger Kumla, var min första tanke.
Åeter igen fick jag revidera mina tankar och synen på interner och anstalter. I min värld så är Kumla en anstalt där de förhärdade brottslingarna sitter. De som vi alla läst om i tidningar och sett på TV.. Inser att jag inte funderat så mycket tidigare på vem som sitter var men jag trodde mig veta att vi hade två stora riksanstalter i Sverige där de grövsta brottslinagna hamnar.. Kumla och Hall..
Du förklarade vidare att det är normal procedur för fångar som döms till mer än 4 år och för våldsbrott att de hamnar på Kumla och därifrån kan man sedan begära att få flyttas närmare ex. minderåriga barn.. Det bruakr ta några månader och allt handlar om plats och matchning.
Innuti så skriker jag att det är fel...Vad har du där att göra? Du är ingen grov kriminell människa..Du har ...inser att den DU som jag ser, inte är densamma som rättssystemet ser numer...
Lilla gubben, du är stor nu, för mig kommer du alltid att vara lilla gubben i alla fall..
Måste gå igenom sverigekartan för att hitta enklaste sättet att komma sig till Kumla nu då...


Kommentarer
norrlandsmamman

Det gör mig ont att läsa dina rader. Men jag kan förstå din oro och fasa. Tyvärr så har du nog hämtat din information från flashback eller någon annan osäker källa då du beskriver hans brott på det sätt du gör.. det gör mig också ont. Allt för många tror sig veta vad som faktiskt hände och rykten blir med vägen och antalet öron/munnar den passerar en sanning..som inte riktigt stämmer.. Vad gäller din vännina så har vi löpande kommunikation och jag vet vad hon känner och går igenom. Överhuvudtaget så tycker jag nog att du är lite naiv i dina farhågor men de får stå för dig..

2011-10-07 @ 15:53:05
URL: http://norrlandsmamman.blogg.se/
Kim

Det är inte så att alla som döms till fyra års fängelse eller mer avtjänar sitt straff på Kumla. Din son eller du har kanske bara missuppfattat det. Det är så att själva utredningen av alla som döms till sådant straff görs på Kumla, men sedan hamnar de flesta på andra anstalter.Jag känner inte till din sons bakgrund, om han tidigare är dömd, har missbruk etc. Men det finns de som dömts till livstid men aldrig suttit på Kumla.

2011-10-13 @ 18:21:08
Anette

Antagligen har du redan hittat den här sidan på webben. Men den är faktiskt rätt bra att läsa för den/de som har anhöriga till någon som dömts/kommer dömas för brott.http://www.kvv.se/Det är bara klicka på länkarna som känns relevanta. Där finns information om fängelser och klassning. Vad som sker vid ankomst till fängelset, likaväl om information för dig som vill besöka din anhörige i fängelset.2011-10-27 @ 15:42:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0