Det har varit en lång natt...

Trots att jag var helt slut i går efter dessa två dagar så kunde jag inte sova..
Läser i tidningarna på morgonen och konstaterar att de gjort det som de är duktiga på..hitta rubriken..
Det min son gjort är fasansfullt och hemskt och han skall naturligtvis ha ett straff som är fullt kännbart. Personligen så har jag svårt att se , nu med alla fakta, att han skulle bli dömd på hans advokats önskemål dvs. Grovt vållande till annans död. Detta komemr att bli mord eller dråp, det finns ingen annan möjlig utgång.
Jag har hela tiden sett det som ett mord och gör det fortfarande.
Åklagaren hade i sin slutplädering ett resonemang som var hans spekulationer kring huruvida kvinnan var vaken eller inte då dådet ägde rum..Det kan låta märkligt kanske men jag hoppas att hon inte var det. Även om det innebär att min sons handling var "värre" än den i rätten framkomna versionen.
Jag tror att min sons historia stämmer.. Utifrån vad som kom fram under rättegången så finns det inget som inte håller ihop den. Det finns saker han inte kunnat ge förklaring till och även det, avsaknaden av logiska förklaringar, har varit logiska i det stora sammanhanget.. Men jag är mamma. Jag tror på det som jag kan skapa en bild av som jag kan leva vidare med.
Älskade unge..Hur kunde det bli så här?
Hur kunde vi hamna i en situation där du förs in i en rättssal med filt över huvudet och polisescort? Du, min lilla "jajja" som aldrig slutar prata..
Jag tror på slumpen och att vi ofta styrs av handlingar som man inte råder över..Man är på fel plats vid fel tillfälle, det är de små nyanserna som skapar de situationer vi hamnar i och ofta impulser hellre än förnuftet som styr hur vi hanterar dem..
Jag har under dagarna tänkt på de detaljer som försikom under natten..som blev avgörande för hur det blev..En taxichaufför som vägrade en körning, ett samtal på en kaj, ett beslut att motvilligt lämna en cykel, skäggstubb, ett långt tidigare intaget mål mat, ett övergrepp i historien..små, kanske till synes oviktiga i saker i sig, men alla avgörande för hur utfallet på natten blev..
--------
"
Jag har i dagaran sett saker jag aldrig vill se
Jag har i dagarna hört saker som gjort mig döv
Jag har i dagarna kännt känslor som gjort mig tom
Nu står jag här, blind, döv och tömd och ska svara på din fråga hur jag mår.."


Kommentarer
Degen

Själv tror jag inte det är slumpen som gör vissa till mördare. Hans bror, som inte ville hjälpa till att ta undan kroppen, tror jag inte skulle kunna begå detta brott. Men den nu snart dömda gärningsmannen har ju uppenbarligen den förmågan.

2011-10-27 @ 10:17:45
Karolina

" Driven av ett sinnestillstånd,

bestämt att upphöra

Fattar vi våra oåterkalleliga

beslut "

2011-10-27 @ 13:26:02
Mia

Hamnade här på din blogg av en slump och jag sitter här med tårarna trillande nu - du skriver så naket och känslosamt och jag kan bara ana din sorg och smärta.Som mamma till sex barn, varav en vuxen son, tappar jag nästan andan när jag tänker på hur fruktansvärt det måste vara att förstå att ens barn är en mördare. En sån sorg och skuld, ingen förälder borde få uppleva det.Du verkar vara en stark och klok kvinna, på något vis ska nog du och din familj klara det här.En varm kram från en annan norrlandsmamma!

2011-10-27 @ 18:59:55
URL: http://sixkidsmom.blogg.se/sexbarnsmamma/
Anonym

Töntkärring som bara publicerar inlägg som är på din sida!!!! Inte konstigt att dina söner blivit som de blivit med din moral!!!! Snyftinlägg där du inte förstår hur det gått så fel fast alla som varit i din närhet kunnat förutspå att det skulle gå illa för dina söner!!!! Värdelös och oansvarig mamma med återkommande dåliga val av pappor leder oundvikligt till söner som ställer till det och förstör för samhället!!! Du borde verkligen gömma dig bakom den största skämskudden som finns och inte sticka ut hakan i en värdelös blogg!!!

2011-10-27 @ 19:50:10
Linda

Många många varma kramar till dig! Du har tagit dig igenom dessa dagar. Lägg ingen energi på anonyma inlägg fyllda av dömanden och hat som det ovan. Det här är din blogg, ditt val & fritt för andra att välja att läsa eller ej. Blev egentligen förbannad när jag läste inlägget ovan men lugnade mig snabbt, personen vill att man ska bli upprörd & arg & det är det inte värt att ställa upp med ;-) Kram!

2011-10-27 @ 22:36:30
In sky

Har med största vördnad och respekt följt denna blogg, önskar ur djupet av mitt inre att du som mamma återfår möjligheten till en tillvaro som blir bättre. Utifrån min egen upplevelse av ett trauma så tror jag ochså att så blir fallet även för dig.....men det tar tid. Oändligt sakta och kanske obemärkt men det goda vinner alltid i längden, även om det för stunden inte märks. Den svåra smärta & känsla man kan känna under en lång tid kanske är oundviklig ? men jag tror att man inte ska betrakta den känslan som en fiende utan något oundvikligt för att komma till en bättre tillvaro i framtiden.Till dig som namnlöst började din kommentar med ordet Töntkärring. Jag har läst din kommentar och får en obehaglig känsla i mig.!... Därför ställer jag en fråga till dig. Är din målsättning med livet att vara en god människa? Eller var dina rader bara oövertänkta på grund av bristande livseraferhet?

2011-10-27 @ 22:54:48
skånemamma

skärp dig. visst kan man vara på fel plats vid tillfälle - snacka om att kvinnan som din son mördade var det. men INGA omständigheter gör det rätt att med berått mod döda en annan människa. så du vill skuldbelägga taxichaffisen för att denne av någon anledning inte tog en körning? nej du. skulden är din sons. inte din, inte kvinnans utan helt och hållet din sons. lika bra att du inser det.

2011-10-28 @ 18:20:09
Norrlandsmamman

Svara till Skåne mamma!

Jag tror att du missförstod mig..Jag anser naturligtvis inte att skulden är vare sig chaufförens eller kvinnans.. Skulden bär min son och ingen annan. Det jag menade var att till synes små saker påverkar våra liv och hur vi hamnar eller vad som händer eller sker i våra liv , utan att vi noterar dem..Mer filosofikt tänkt än skuldbeläggning..

2011-10-28 @ 18:35:39
URL: http://norrlandsmamman.blogg.se/
Louise

Håller med Linda. Ödsla ingen tid och energi på rädda, anonyma hatiska människor.

Läser man mellan raderna ser man att människan som skriver om töntkäringen

har det tufft som han/hon har det och

borde lägga ner lite goda energier i sitt eget liv. Då skulle den personen vara lite gladare och må lite bättre. Och alla i den personens omgivning också.

2011-10-29 @ 22:38:36
Louise

Då säjer jag - Skärp dig! till Skånemamman. Det var väl inte så svårt att förstå att det är en rad omständigheter som hade kunnat gjort att det sett annorlunda ut. Det kallas för dominoeffekten och det har jag också funderat över.

Om det inte hade smusslats in sprit på TNE, om kvinnan haft pengar till taxi och åkt då hon hade tänkt, om gärningsmannen bestämt sig för att stanna hemma istället för att gå ut denna ödesdigra natt osv. Det är nog ganska mänskligt att tänka så,

2011-10-29 @ 23:01:52
Louise

Då säjer jag - Skärp dig! till Skånemamman. Det var väl inte så svårt att förstå att det är en rad omständigheter som hade kunnat gjort att det sett annorlunda ut. Det kallas för dominoeffekten och det har jag också funderat över.

Om det inte hade smusslats in sprit på TNE, om kvinnan haft pengar till taxi och åkt då hon hade tänkt, om gärningsmannen bestämt sig för att stanna hemma istället för att gå ut denna ödesdigra natt osv. Det är nog ganska mänskligt att tänka så,

2011-10-29 @ 23:02:20


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0