Flytt..

Genomgick min operation enligt planerna i tisdags.. När jag kom tillbaka från uppvaket så hade jag 6 missade samtal från häktet..
Sonen flyttad till bomhus utanför Gävle..Tydligen så har det häktats 17 personer samtidigt i länet och platserna på häktet behövdes..
Så synd, han har i alla fall fått möjlighet här att få träffa sina barn ordentligt och personalen har varit fantastisk.. Nu får vi vänta med att träffa honom tills i Januari nästa gång.. Han kommer att komma tillbaka inför hovrätten..
Vi andra, vi kämpar för att skapa oss något som liknar en vardag igen..att göra avslut på det här året..hitta formerna för det som kommer..
Själv har jag kämpat med min syn på människan som art..När man hamnar i en situation där någon som man känner innan och utan, liksom ens barn, visar sig kunna genomföra en handling som man aldrig kunde tro, inte ens i ens vildaste fantasi, rubbas grundinställningen på något vis..Helt plötsligt så är alla andra människor, de man känner så där lite grann eller lagom, också de potentiella gränsövergångare..Min samtalskontakt sa till mig att vi alla människor bär ett vansinnes raseri inom oss och att det handlar om situationer och tillfällen som avgör om vi pressas till att plocka fram vårt raseri.. Låter vettigt men hur långt behöver en människa pressas egentligen? Nu finns det säkert de som tror att de aldrig skulle kunna utföra en sådan handling eller att deras nära och kära aldrig skulle kunna...Jag tro att ni har fel...Jag tror att vi alla kan, om vi hamnar i fel situation eller om omständigheterna tvingar oss att plocka fram raseriet..
Idag förstår jag mer kring min sons handling, även om jag aldrig kan förstå helt och fullt ut... Jag skräms över saker han berättar för mig samtidigt som jag febrilt försöker katalogisera in informationen i någon form av förklaringsfack..
för att orka bära vetskapen.. Jag kan stilla tänka..det hade kunnat varit mycket värre..Om tillfället varit ett annat, om situationen sett annorlunda ut just då...då hade det kunnat vara mycket värre...
Jag och mina söner gör vardag nu..så gott vi kan...Vi stänger boken om 2011 och blickar framåt mot 2012 i stället..det komemr att bli ett år som inte liknar något annat vi genomlevt..men jag vet idag att vi kommer att komma hela ur det här året och vi kommer att vara starkare än någonsin...


Kommentarer
en mamma till

Hej :) jag vet att du kommer att blir starkare för varje dag :)(kram på dig), kramma dina söner, ni har ett liv som ni ska leva och dina barnbarn måste ha en farmor, som ska finnas till. Du är en snäll person, STOR MEN STOR KRAM TILL DIG, ta hand om dig!!

2011-11-26 @ 19:37:58
degen

Ja han måste verkligen varit pressad när han bjöd hem den där kvinnan och tvingades ta ner henne i källaren. Så full förståelse att han i ren panik var tvungen att ta fram kniven och göra sylta av henne.

Din son=idiot. Försök leva med det istället för att hitta en massa rationella förklaringar på idioti.

2011-11-28 @ 09:54:08
norrlandsmamman

Jaa du Degen eller Nisse på travet.. Tar endast med din kommentar för att visa att det finns fler "idioter" än en i sådana fall! Du har ju försökt lämna ett antal kommentarer av liknande innehåll tidigare vid flera tillfällen..Förstår inte riktigt varför det är viktigt för dig att "trycka" till mig?!/ Norrlandsmamman"Postat av: degenPublicerad 2011-11-28 09:54:08Ja han måste verkligen varit pressad när han bjöd hem den där kvinnan och tvingades ta ner henne i källaren. Så full förståelse att han i ren panik var tvungen att ta fram kniven och göra sylta av henne.

Din son=idiot. Försök leva med det istället för att hitta en massa rationella förklaringar på idioti."

2011-11-28 @ 18:27:50
URL: http://norrlandsmamman.blogg.se/
Freja.

För dina ord om din son på denna blogg gör att man höjer lite på ögonbrynen,alltid bortförklaringar och liknande varför hon gjorde det,HAN har mördat en kvinna,spelar ingen roll om han har haft en svår barndom,var rädd bögar eller hade blåa strumpor på sig.

Finns INGET som rättfärdigar det han har gjort.

Du tror vi alla kan men vi alla gör inte,han gjorde.

2011-11-28 @ 21:00:55
degen

Du har en jävligt överslätande attityd mot ett dåd som jag och en absolut majoritet av alla Umebor anser vara något av det värsta som har begåtts i denna stad. Ett dåd som din son är ansvarig för utan några försvarande omständigheter.

Han var till och med så kall att han var på väg att begrava kvinnan på morgonkvisten men hindrades av en till synes vaken bror. Och förutom att beröva henne sitt liv så skulle han även beröva hennes anhöriga vetskapen om vad som hänt.Du har byggt en väldig stor tyck synd om mig feeling på denna blogg, trots att du som förälder naturligtvis har en del att rannsaka, varför din son inte lyckats bättre i samhället än han gjort. Tänk över vad du kunnat göra bättre och skriv om de misstagen så att andra föräldrar slipper göra samma sak som du har innan du står och pekar fingret på samhället. Ta lite ansvar för helvete.

2011-11-29 @ 11:27:41
Till "degen"

Det är absolut hemskt det som hänt... overkligt hemskt, det säger jag ingenting om, MEN det är inte hans mammas fel. Det här är hennes blogg, hon skiver precis VAD hon vill och passar det inte dig så titta INTE in här!! Och angående att det skulle vara det hemskaste som hänt, ja väldigt väldigt hemskt men jag är umeåbo och tänker inte ingå i din majoritet, tomtebomordet tex...

2011-11-29 @ 20:18:44
degen

Ja hon skriver vad hon vill, det är ju hennes rätt. Men om hon ena stunden tycker det är konstigt att folk tittar på henne på stan, ja då borde hon fundera hur det kan komma sig. Sen har jag lika stor rätt som alla andra att kommentera, dock har jag inte rätten att det ska publiceras, men då jag för det mesta skriver till ägaren av bloggen så vet jag att det är läst av den det riktas till.Många anser att hon har en överslätande attityd till detta. Så länge hon har en avvikande attityd till detta fall då kommer hon inte enbart vara känd som mördarens mamma, utan hon kommer även vara känd som den som försökte släta över det hela som ett raseri utbrott som egentligen alla kan råka ut för.Sen, om du inte kan läsa vad jag skriver första gången, så läs en gång till.

"Du har en jävligt överslätande attityd mot ett dåd som jag och en absolut majoritet av alla Umebor anser vara något av det värsta som har begåtts i denna stad."

Ordet något, tyder på att det finns fler galningar än hennes son som begått saker i denna stad.Och naturligtvis har en förälder visst ansvar för vad sina barn har för sig. Det är trots allt en förälders jobb att se till att en ung människa har de verktyg som behövs för att komma ut i världen. Och gärningsmannen har ju varit på glid och halvstökig som ung vuxen så det är klart att hans föräldrar bör fundera var det brist i deras uppfostrande roll. Det är ju ingen slump att vissa barn har större förutsättningar att hamna rätt än andra.

2011-11-29 @ 23:07:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

norrlandsmamman

En natt förändras allt! Jag vaknar en morgon och är plötsligt mamma till en mördare. Över en natt förändras allt och ingenting kommer att bli sig likt, varken för mig eller andra i min närhet. Jag skriver denna bloggen som en dagbok för att kunna bearbeta sorgen, oron, skammen och allting som komma skall.

RSS 2.0